Хроника

Медији: Демократе захтевају нове санкције САД против Русије; на мети и Владимир Путин, банке и систем СВИФТ

Штампа
среда, 12. јануар 2022.

Амерички сенатори демократе представиће нови пакет санкција против Русије и руског председника Владимира Путина лично, а могу ступити на снагу у случају ескалације око Украјине, пише лист „Вашингтон пост“, позивајући се на одговарајућа документа.

„Демократски сенатори у среду ће обелоданити нови пакет санкција... ако руски председник Владимир Путин изврши инвазију на Украјину“, пише лист. На челу иницијативе је шеф комитета за међународне послове у америчком Сенату Роберт Менендез.

Како се наводи, санкције које демократе предлажу да се уведу против Русије могу обухватити високе војне званичнике и владине службенике, укључујући руског председника Путина, а такође би циљале кључне банке и систем СВИФТ. Такође се апелује да се размотре „све расположиве и одговарајуће мере“ за супротстављање покретању гасовода „Северни ток 2“, прецизирано је у чланку.

Бела кућа подржава нацрт закона о санкцијама против Русије које предлажу демократе, пише амерички лист, позивајући се на представника Савета за националну безбедност САД.

Подсетимо, украјинске власти, али и бројни западни политичари, у последње време често спомињу могућност руске офанзиве на Украјину иако Москва категорички одбацује све оптужбе тврдећи да Русија не намерава никога да нападне.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]