Хроника

Марко Јакшић: Излазак Срба на локалне изборе на Косову би било рушење Устава Србије

Штампа
уторак, 16. јул 2013.

Београд - Посланик Демократске странке Србије (ДСС) Марко Јакшић рекао је данас да би излазак Срба на локалне изборе на Косову 3. новембра било рушење Устава Србије и да верује да највећи део Срба на северу неће изаћи на изборе.

- Расположење Срба на северу Косова јесте да су они апсолутно против избора и без обзира на сав новац и привилегије које ће се нудити, верујем да ће остати доследни том ставу - рекао је Јакшић новинарима у Скупштини Србије.

Јакшић, који је посланик ДСС-а са Косова, оценио је да је сада све мање Срба јужно од Ибра, да су њихова права све мања и да су грађани другог реда, иако су били изашли на прошле изборе.

Он је казао да Србима са севера Косова није важно ко ће бити на челу преговарачког тима, већ да им је највећа жеља да Уставни суд почне да ради свој посао и да досадашње преговоре с Приштином оцени као "рушење уставног поретка".

Упитан о реконструкцији владе, Јакшић је казао да је она "замајавање народа" и да би одговор на питање да ли ће бити избора уместо реконструкције, требало "потражити у британској и америчкој амбасади у Београду".

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]