Хроника

Мариника Тепић: Договорено да будем носилац листе ССП, ДС и НС на парламентарним изборима. Мислим да би Здравко Понош био сјајан кандидат за председника

Штампа
четвртак, 25. новембар 2021.

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је у интервјуу за Нова.рс да је постигнут договор да она буде носилац листе на парламентарним изборима с партнерима из Демократске странке (ДС), Народне странке (НС), Покрета слободних грађана (ПСГ), Покрета за преокрет (ПЗП) и синдикатима.

„Снажно верујем да можемо да победимо и на изборима за Београд и на председничким, с добрим изазивачем Вучићу и особом која нас може довести до другог круга, али и да на парламентарним изборима са ‘суперлистом’ странака и нестраначким истакнутих личности можемо да освојимо толико мандата да онемогућимо Вучића и Српску напредну странку (СНС) да имају својих сигурних 126 посланика“, рекла је Тепић за данашњи лист Нова.

Како је навела, лично мисли да би потпредседник НС Здравко Понош био „сјајан кандидат“ за председника државе „јер би могао да симболизује јединство највећег броја грађана ; и има потенцијал да уђе у други круг са Вучићем и тада победи“.

„У складу с договором, листу за наш главни град предводиће нестраначка личност, особа која је достојна те улоге жиле куцавице, Београђана и целе државе“, навела је Тепић.

(Нова.рс)

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]