Хроника

Марија Захарова: Српски политичари и ми можда имамо различите погледе на пријатељство. Ми своје пријатеље у тешким тренуцима увек подржавамо

Штампа
среда, 13. април 2022.

 Русија рачуна на доследну позицију Србије према Русији у оквиру међународних организација, изјавила је званична представница руског Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Бележимо изјаве српских политичара о притисцима који се на њих врше. Бележимо и изјаве српске стране да им је Русија пријатељ. Можда имамо различите погледе на пријатељство. Ми своје пријатеље у тешким тренуцима увек подржавамо“, саопштила је она.

Она је навела да Русија разуме да су многе државе које желе да воде независну, избалансирану политику под јаким притиском, пре свега САД и да морају да иду на компромисе.

„Али ако је реч о онима који се проглашавају нашим пријатељима, онда је то немогуће разумети. Полазимо од тога да ће се наши традиционални партнери у свом деловању у оквиру међународних организација на разним мултилатералним платформама доследно држати ставова који одражавају њихове истинске националне интересе и истински пријатељски однос према нама“, закључила је Захарова.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]