Хроника

Марија Захарова: Наставак агресивне политике украјинских власти могао би довести до ескалације проблема у Украјини и додатно погоршати ситуацију

Штампа
понедељак, 22. фебруар 2021.

 Наставак агресивне политике украјинских власти могао би довести до ескалације проблема у Украјини и додатно погоршати ситуацију у региону, саопштила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је подсетила да је државни удар у Украјини пре седам година имао трагичне последице за саму украјинску државу, али и за регионалну и међународну стабилност.

„Треба поменути да су масовна ометања, која су томе претходила и која су била отворено националистичке природе, вршена под слоганима европских вредности – слободе и демократије. Те догађаје су на многе начине провоцирале и подржавале западне земље, а пре свих САД“, рекла је Захарова.

Захарова је истакла да ће последице државног удара у Украјини временом постати све очигледније, те да је то што се догодило већ довело до одвајања Крима од Украјине и сукоба у Донбасу, који и даље трају, а да су трагедије у Одеси и Маријупољу довеле до успона неонацизма, насилне украјинизације и општег напада на људске слободе и права, јавио је ТАСС.

„Власти Украјине појачано користе тоталитарне методе и кажњавају сопствене грађане због неслагања, без правног процеса“, додала је Захарова.

(Срна)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]