Хроника

Мали акционари: Беко добио Луку Београд на поклон

Штампа
четвртак, 07. јул 2011.

На састанку у Скупштини града представници удружења малих акционара Луке Београд предали су градоначелнику Београда Драгану Ђиласу завршни рачун ове фирме у тренутку продаје Луке фирми “Ворлдфин” Милана Бека 2005. године.

Воја Обрадовић, члан Удружења каже да се на њему види да је у тренутку куповине Луке на рачунима било преко 42 милиона евра.

- Затечена новчана средства нигде нису фигурирала код процене капитала иако су она морала да буду саставни део продаје- каже Обрадовић. 

Обрадовић објашњава да је процена вредности Луке Београд извршена по завршном рачуну из 1998. године иако се продаја обавила 2005.

- Са фирмом “Ворлдфин” чији је оснивачки капитал 31.000 евра купују Луку за 40 милиона, а на рачуну затичу преко 42 милиона евра. Када се све сабере они су у ствари Луку добили за џабе па чак и зарадили више од два милиона евра - објашњавају представници малих акционара Луке Београд.

Обрадовић каже да је са градоначелником договорено да му се што пре достави и остала документација. Он им је, како Обрадовић каже, рекао да ће ове информције које је добио од њих проверити у Тужилаштву и банкама.Ђилас иначе, данас у један сат, има састанак и са менаџментом и власницима Луке Београд.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]