Хроника

Љубодраг Стојадиновић: Премијеркин експозе (нацрт)

Штампа
понедељак, 10. август 2020.

 Ево, ја сам очекивала, мада сам се мало прибојавала. Око тога, мислим, хоће ли он, хтела сам да кажем да ме стави на врх. На врх саме владе, то сам, је ли, ако ме разумете хтела да кажем. Ја знам, а то сам рекла више пута, кад сам говорила о разним стварима, а морам да говорим о свему да сам спремна да останем, али и да одем, на све сам спремна само да будем ту негде где је он, било ми је свеједно хоћу ли или нећу, мада волим да хоћу и ево ме. И да нисам, хоћу да кажем, овај ако ме разумете шта хоћу да кажем, и да нисам мандатар, да не кажем стари јер још сам млада, била бих ту негде, он ме је створио.

Извини Зорана, знам да пуцаш од муке, али ево ти га на! Шуровала си са разнима, путеви које си као правила пуцали су као грисини. Не зна се да ли си гора ти или Дробњак, али добро... Не желим да овде износим све што знам, оно што нас разједињује и чини рањивим, али није ти помогло фракање и малтерисање, сви знамо каква си кад скинеш креч, то ти код њега помоћи неће, хтела сам да кажем, овај... морамо бити јединствени, а ти се смири и не поткопавај, знаш!

Ово је мој експозе о програму владе, није мој дуг као његов кад је оно говорио три сата, мој ће да буде краћи и сажет, јер времена се нема.

Ја сам му дала да види ово, да прочита и укаже ми на грешке, научи ме као увек што ме је учио и изведе ме на прави пут ако имам, мислим неке заблуде овај, мада их немам, али нека види, како сам замислила развој. Без развоја нама развоја нема, морамо поново да будемо лидери у региону, по свему, па и по броју мртвих. Да их имамо најмање и да победимо епидемију још неколико пута, као што смо то учинили неколико пута, кад год нам је, је ли, хоћу да кажем овде отворено то било потребно, и то наш напредњачки народ треба да зна.

Шеф ми је рекао, добро је Ана само гурај, гурам ја али не умем тако добро као он, каже наш програм је напредак Србије да се држимо макар као и до сада, испред Немачке, каже Ангела му завиди на успесима, он ће отићи тамо ускоро да Немцима објасни како смо, их, извините на изразу препичкали па се сад чешу, да, да, посланици опозиције, чешу се…

Ах, да. Овде нема опозиције! Мислим, а то мисли и шеф да опозиција не постоји зато што није потребна, њему је Лукашенко рекао да је он имао двојицу опозиционара па их се отресао. Ха ха ха, молим посланике да се смеју сви као један, баш је фуннy наш Лукаш, тако га шеф зове, па и ја. Али ми немамо ниједног осим нашег Шапића, претекли смо и Белорусију. Тако је и код шефовог брата Си Ђинпинга, иста их мајка родила, судбина их хоћу да кажем раздвојила, била је окрутна та судбина, па су се, хтела сам да кажем касно срели. Јесте ли видели, он више личи на Андреја него на шефа, али шефу пада у полузагрљај а ускоро се очекује и први полупољубац. Нико са Сијем није тако интиман, хтела сам да нагласим, кад крену пољупци, јел’те све је могуће, ха! И тамо нема опозиције, каква црна опозиција код брата, а мог побратима Сија. А он ће да упозна шефа са својим посинком Кимом. Ким је одушевљен нашим шефом, угледа се на њега, учи.

Ми морамо да јачамо мала и средња предузећа, шеф каже да ништа нисмо имали, а онда је дошла опозиција која тада није била опозиција која је све опљачкала. Бата Андреј то најбоље зна, мучи се и данас у својој фирми, ми се боримо против мафије, шеф је не знајући лично наредио да се покоси Андрејева трава у Јовањици.

Против шефа, опозиција која је слаба, али има помоћ из иностранства, мада је иностранство на страни шефа, чини све да му угрози сиромашну породицу, тата Анђелко једва саставља крај с крајем. Шеф је преживео више атентата од Кастра, то је био онај брадати Кубанац који би нам био велики пријатељ да није изненада умро, не сећам се тачно кад беше.

Инвестиције долазе са свих страна, и даље ћемо позајмљивати паре да пунимо буџет, како бисмо зауставили лажи да ми плаћамо инвеститорима да дођу. Они, у ствари прво дођу па им плаћамо, али то су све лажи непостојећег издајничког Ђиласа који жели да нас сруши.

Улагаћемо у полицију и Милета Додика, његове трупе су спасле шефа, ајде да будем мало и духовита, као гуске Рим, дуплираћемо снаге за случај покушаја насилног рушења нашег вољеног шефа, аплауз молим, он гледа овај пренос, нека виде његови малобројни противници да не могу да насрћу на њега како се коме, овај да опростите дигне. Јој, какав ласцивни лапсус, боже ме опрости, мада ни сама не знам шта значи ласцивни, али питаћу шефа какав ми је био, овај експозе, и шта је то ласцивни. Ох, господе боже, да кажем.

Морамо и то што пре да ширимо међусобну културу дијалога преко наших медија, и искључиво међу нама. Предлажем Ристичевића, Ђуку, Вучићевића, и нашу новинарску звезду у нарастању Сарапу, уз палицу маестра Тасовца за радове на уништавању остатака опозиције и другачијег мишљења, које шефа највише вади из коже, да простите.

Завршавам овај експозе који је, видели сте, ако сте схватили, развојни програм развоја у свим деловима и сегментима наше напредне државе. Иако нас Фридом хаус, Тања Фајон, Европски парламент, француска штампа и још неки минорни фактори проглашавају земљом без демократије. Овде осим демократије ничега и нема, то је моја кључна мудрост за данас, и молим вас да је утувите.

Узгред, морам да вам откријем нешто лично за крај. Видели сте да шеф и ја личимо, што народ каже као јаје јајету. Сазнали смо обоје да ми је он давно изгубљени брат. Велика фамилија: Си, Андреј, Ким, Александар, ја. Скоро ни по чему се Алек и ја не разликујемо.

Додуше наше жене се шале, тврдећи да је он нешто мање мужеван од мене.

(Пешчаник)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]