Хроника

Кремљ: Хипотетички гледано могућ је сајбер рат између Русије и САД

Штампа
понедељак, 17. јун 2019.

 Портпарол Кремља Дмитриј Песков сматра могућим да хипотетички сајбер рат између САД и Русије.

Москва је предлагала Вашингтону  да се заједно боре против сајбер злочина, али није нашла одјек, рекао је портпарол председника Дмитриј Песков, коментаришући писање Њујорк тајмса о нападима на Русију на интернету.

„Председник Путин, руска страна, више пута су покушавали да иницирају међународну сарадњу како би се заједнички борили против сваке појаве сајбер прекршаја. На жалост, амерички партнери се нису одазвали на такве предлоге“, саопштио је Песков.

Он је потврдио да руски стратешки објекти су редовно мете сајбер напада из иностранства, али се „одговарајуће службе“ успешно боре против тога.

Позивајући се на непознате изворе и бивше владине званичнике, „Њујорк тајмс“ је у суботу објавио да су Сједињене Америчке Државе учестале са интернет нападима на енергетски систем Русије и да тако показују Трампову одлучност да агресивније употреби сајбер-алате. Амерички председник је писања медија оценио као издају државе.

„Ако претпоставимо да нека владина одељења то раде без обавештавања шефа државе о томе, онда сигурно та информација показује хипотетичку могућност свих знакова сајбер рата, сајбер акција против Руске Федерације“, прокоментарисао је Песков писања штампе.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]