Хроника

Константин Косачев: Према руском Уставу, страна држава или њен део може бити примљен у Руску Федерацију као нови субјект

Штампа
петак, 23. септембар 2022.

Потпредседник Савета Федерације Константин Косачов говорио је о процедури пријема ЛНР-а, ДНР-а, Херсонске и Запорошке области у састав Русије и формирању нових субјеката у саставу Руске Федерације.

У Донбасу, у Херсонској и Запорошкој области, од 23. до 27. септембра биће одржани референдуми о прикључењу Русији.

„Према руском Уставу, страна држава или њен део може бити примљен у Руску Федерацију као нови субјект“, саопштио је Косачев.

Иницијатори предлога о пријему страних држава у Русију као нових субјеката Руске Федерације и закључивању релевантних међународних уговора требало би да буду саме народне републике Донбас и (или) територије Украјине, додао је он.

Председник Руске Федерације, након што добије одговарајући предлог, о томе обавештава Савет Федерације, Државну Думу, Владу Руске Федерације и, по потреби, одржава одговарајуће консултације са њима. Ако се постигне политички договор, припремају се нацрти међународних уговора о пријему страних држава (делова стране државе) у Руску Федерацију и формирању нових субјеката у њеном саставу, напоменуо је Косачев.

(Восток)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]