Хроника

Комисија за заштиту конкуренције одобрила Телекому куповину још једног кабловског оператера - Маско из Београда

Штампа
уторак, 12. фебруар 2019.

Комисија за заштиту конкуренције је објавила да је одобрила компанији Телеком Србија куповину кабловског оператера Маско из Београда.

Телекому је одобрена куповина 100 одсто удела у Маску, који је био у власништву Момчила Ђуричића, наводи се на сајту комисије.

Маско је својим корисницима, искључиво на територији Београда, пружао услуге кабловске телевизије, кабловског приступа интернету и фиксне телефоније, а у 2017. години имао је укупан приход од око 90 милиона динара. 

Телеком Србија је почетком новембра 2018. купио кабловског оператора Коперникус, а у јануару ове године још два каблоска оператера, Радијус вектор и Авком (Авцом). 

Представници компаније су тада најавили да преговарају о куповини још пет мањих кабловских оператера, што је део развојне стратегије "Милион плус", чији је циљ да национални телекокомникациони оператер дође до милион корисника телевизије и интернета. 

Већински власник Телекома Србија је држава која поседује 58,1 одсто капитала, 20 одсто има сам Телеком, а остатак је у власништву малих акционара, грађана и запослених који су добили бесплатне акције.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]