Хроника

Колинда Грабар Китаровић: Приговарају ми што сам позвала Вучића у Хрватску, али опет бих то урадила

Штампа
среда, 12. јун 2019.

 Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић, на промоцији књиге о несталим у рату, изјавила је да би опет звала у Хрватску председника Србије Александра Вучића.

"Приговарају ми што сам позвала Вучића у Хрватску, али и опет бих то урадила, родитељи несталих бранитеља немају времена за чекање да се Србија нормализује као држава. Време пролази, мени је то дубоко хумано, хуманитарно и људско питање и учинићу све што могу да нађемо што већи број несталих", рекла је Грабар Китаровић у Загребу.

Председница Хрватске додаје да је, не као услов, али као нешто што је потребно да би се остварила посета Србији, тражила да се направе конкретни помаци.

"Надам се да је Вучић искрен у томе и да ће се наћи барем одређени број досијеа јер сад је прошло доста времена да нисмо никог пронашли", рекла је она.

О документима које је Вучић донео у Загреб током прошлогодишње посете, Китаровић каже да верује да је мислио да су уредни.

"Не верујем да би долазио у Загреб и намерно се бламирао да је знао да нису тачни", рекла је Грабар Китаровић и најавлла да ће то питање покренути и Генералном скупштином УН.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]