Хроника

Јулија Тимошенко назвала судију монструмом, избачена из суднице

Штампа
среда, 06. јул 2011.

КИЈЕВ - Бивша украјинска премијерка Јулија Тимошенко, којој се суди за злоупотребу власти, избачена је данас из суднице због понашања и вређања судије за којег је рекла да је монструм.

"Због озбиљног кршења реда у судници од стране оптужне, суд је одлучио да оптужена током данашњег дана буде избачена из суднице", изјавио је судија Родион Кирев. Тимошенкова је затим напустила судницу уз пратњу полиције, а након кратке паузе суђење је настављено у присуству њеног адвоката. Инцидент је избио на почетку данашњег суђења када је дошло до кошкања између посланика наклоњених Тимошенковој и полиције која је хтела да их удаљи из суднице јер су гласно узвикујући давали подршку оптуженој.

"Ви нисте судија, ви сте монструм", узвукнула је тада Тимошенкова, а судија је затим одлучио да је уклони из суднице.

Суђење бившој шефици владе које је почело 24. јуна, већ је два пута било одлагано, јер је одбрана тражила додатно време за припрему. Она је раније у судници оптужила судију да ради по налогу украјинског председника Виктора Јануковича.

Тимошенкова, којој прети казна и до десет година затвора, оптужена је да је злоупотребила овлашћења у време док је била премијерка 2009. дозвољавајући без сагласности владе потписивање споразума о увозу руског гаса по сувише високој цени, што је било врло неповољно за Кијев.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]