Хроника

Јово Бакић: Овде ће сукоба свакако бити; Без силе ова власт неће отићи, јер је мафијашка у својој суштини

Штампа
четвртак, 13. јун 2019.

 Социолог Јово Бакић изјавио је да без силе ова власт неће отићи зато што је „мафијашка у својој суштини“.

Он је нагласио за нови број недељника НИН да је мафија заробила државу и да су грађани у власти те мафије која ради буквало шта хоће.

„Моје мишљење је да ће овде сукоба свакако бити. Они су закономерна последица понашања власти. Човек седам година влада. Држи монологе из вечери у вече, то су психодраме, лоша представа. Али проблем је у нама. Шта ми радимо? Опозиција каже натераћемо га на дијалог. Па нећете! Мора да сазри време и онда ће се ствари решавати на другачији начин“, рекао је Бакић.

„Јурићемо“, рекао је, „по улицама тих неколико лупежа који су опљачкали земљу и залуђивали народ“.

„Потребно је само да део њихових садашњих присталица схвати и призна да су они такође део опљачканог народа. Када се то деси, а једном ће се десити, онда ће бити јурњаве по улицама“, рекао је Бакић.

Према његовим речима, „петог окробра 2000. године била су два смртна случаја, али није било сукобљавања међу грађанима“.

„Неки су добили грдне батине, пробрани. И сада ће бити пробраних који ће добити грдне батине“, рекао је Бакић.

Он је рекао да ниједна револуција није подразумевала да све буде лако и глатко.

„Имате португалску Револуцију каранфила, када је војска свргла фашистички режим и увела једногодишњу диктатуру. Мислим да би то и за Србију било препоручљиво. Тачно након годину дана одржани су потупно фер и слободни избори“, навео је Бакић.

Он је рекао да парламент не постоји.

„Од парламента су направили шталу. Имате једног посланика који муче и другог који буруче, остали се смеју. То је штала. Нису то посланици, то су штеточине“, рекао је Бакић за НИН.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]