Хроника

Јордански краљ Абдулах: Под притиском сам да изменим историјску улогу моје земље, заштитника светих места у Јерусалиму, али ја то нећу учинити, штитићу исламска и хришћанска света места

Штампа
четвртак, 21. март 2019.

 Аман -- Јордански краљ Абдулах Други обећао је да ће штитити исламска и хришћанска света места у Јерусалиму, означивши то "црвеном линијом" за своју земљу.

Он је у среду током посете гувернорату Зарка крај Амана рекао да је под притиском да измени историјску улогу своје земље, заштитника светих места у Јерусалиму, али да он то неће учинити.

"Нећу никада у свом животу изменити своју позицију према Јерусалиму. Сав мој народ је са мном", рекао је јордански монарх, али није навео с какавим притиском је суочен, пренео је АП. 

Савет који је поставио Јордан надгледа муслиманска светилишта у Јерусалиму. Тај савет полаже ексклузивно овлашћење над Узвишеним уточиштем (Харам ал Шарифом) односно Брдом храма како то место зову Јевреје и каже да није под израелском јурисдикцијом. 

На том месту где се налазе џамије Ал-Акса и Купола на стени, а некада су тамо били древни јеврејски храмови често ескалира напетост.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]