Хроника

Ивица Дачић: Наставићемо сарадњу са СНС, а на изборе ћемо изаћи у коалицији са Јединственом Србијом

Штампа
недеља, 08. децембар 2019.

Председник Социјалистиче партије Србије (СПС) Ивица Дачић рекао је да је СПС "поносна" на резултате које је остварила у коалицији са Српском напредном странком (СНС) и да је то основа за даљу сарадњу.

"Ми настављамо сарадњу. Веома позитивно оцењујемо своје резултате које смо остварили са СНС-ом и Александром Вучићем. За седам година направљен је велики помак када је реч о позцији Србије на међународном плану, без ње нема решавања питања у региону", рекао је Дачић уочи седнице Главног одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) у Београду.

Он је најавио да ће Главни одбор данас размотрити организационе припреме за предстојеће парламентарне, републичке и локалне изборе у Србији, најављене за пролеће.

"Установићемо принцип да ће свако од потпредседника бити задужен за поједини регион, где ће добити задатак колики број гласова треба да оствари", рекао је Дачић.

Дачић је навео да СПС на изборе излази заједно са Јединственом Србијом.

Координатор СПС за Војводину биће Душан Бајатовић, за Београд Алексаднар Антић, за западну Србију Ђорђе Милићевић, нови потпредседник странке, за централну Србију ће бити задужен Бранко Ружић и за југоисточну Новица Тончев, рекао је Дачић. За политички систем биће задужен Жарко Обрадовић, а Славица Ђукић Дејановић за Форум жена.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]