Хроника

Иран: Ајатолах Али Хамнеи пренео овлашћења на сина због погоршаног здравственог стања

Штампа
субота, 05. децембар 2020.

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи пренео је овлашћења на сина јер су се појачале забринутости због његовог здравственог стања, а земља се суочава са повећаним тензијама са Израелом и САД.

Вест о преносу овлашћења саопштио је ирански новинар Мохамед Аваз на Твитеру као кључни политички потез, позивајући се на изворе у земљи, преноси Њузвик.

“Ирански извори говоре о погоршању здравља иранског лидера Хамнеија од синоћ као и да су особе блиске Хамнеију овог пута веома забринуте за његово здравствено стање”, написао је новинар арапским писмом.

Аваз је написао да је Хамнеи пренео овлашћења на сина Мојтаби Хамнеија.

“Ирански председник Хасан Рохани требало је да се састане у петак са иранским лидером Хамнеијем, али је састанак отказан због погоршања здравственог стања Хамнеија”, написао је Аваз.

Аваз је даље објаснио да узрок лошег здравља врховног вође није познат, али је сугерисао да би то могло бити због рака простате.

Политички и верски лидер Ирана, ако је вест тачна, одлази са власти усред појачаних тензија између Ирана и Израела након убиства иранског нуклеарног научника које се догодило 27. новембра.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]