Хроника

Иницијатива младих за људска права: Подржавамо позив председника Вучића да се унутар српског друштва покрене дијалог о Косову

Штампа
субота, 14. октобар 2017.

Иницијатива младих за људска права је јуче саопштила да позива и да очекује од осталих организација цивилног друштва и политичких субјеката да у "унутрашњем дијалогу" о Косову "учествују у доброј вери".

Уз оцену да од односа Србије и Косова у великој мери зависи и будућност читавих генерација људи, Иницијатива је навела да то сматра довољним разлогом да се "превазиђу све евентуалне политичке разлике и интереси у контексту осталих друштвено-политичких дешавања у земљи".

"Позив председника (Александра) Вучића да се унутар српског друштва покрене дијалог о Косову, разумели смо као прилику да вредности и циљеви којима смо посвећени од оснивања 2003. године буду шире препознати и прихваћени у јавности", саопштила је Иницијатива.

Иницијатива је поменула "недостатке у досадашњем току дијалога" и навела његова "два важна негативна обележја политику заборава и непостојање демократске процедуре".

Иницијатива је посетила да је објавила "Водич о унутрашњем дијалогу" с 10 принципа за шири друштвени дијалог и аргументован разговор у којем је, како сматра, потребно да учествује целокупна друштвено-политичка јавност.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]