Хроника

ИН4С: Лист „Побједа“ ношење мајице „Косово је Србија“ на хуманитарној акцији у Херцег Новом назвао „националистичко дивљање“

Штампа
уторак, 26. јул 2016.

 Провладин дневни лист „Побједа“, чији је главни уредник Драшко Ђурановић, наставио је са ширењем националне нетрпељивости и мржње према свему српском.

Тако лист преноси како се хуманитарни турнир „Тројка из блока“, који је одржан у Херцег Новом, претворио у „националистичко дивљање“, јер се скандирало Србији и носиле мајице са натписима „Косово је срце Србије“.

„Побједа“ је у помоћ позвала и Кошаркашки клуб „Приморје 1945“, који је уступио за викенд свој терен на Карачи за одржавање хуманитарног турнира „Тројка из блока“, да би се потом, како се наводи, оградио од дешавања на турниру.

С друге стране, Новљанка Милијана Замбелић која стоји иза Хуманитарне организације „Срби за Србе Црна Гора“, која је организовала турнир „Тројка из блока“, каже да је све протекло у најбољем реду.

„Обавјештавамо јавност да је турнир у брзом шутирању тројки „Тројка из блока“, који је одржан у недјељу, 24. јула, на кошаркашком терену Карача, прошао у миру и поштовању свих грађана Херцег Новог и њихових гостију“, пише у саопштењу.

Душебрижницима и „патриотама“ из „Побједе“, по свему судећи, засметало је што је на турниру учествовао велики број младих, који су остали вјерни традиционалним вриједностима Црне Горе.

(ИН4С)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]