Хроника

Хашим Тачи: Дијалог ће се окончати признањем Косова од Србије

Штампа
понедељак, 14. март 2011.

Премијер Косова Хашим Тачи изјавио је данас да ће се разговори између Косова и Србије о техничким питањима окончати призањем Косова од стране Србије и интеграцијом две државе у евроатланске структуре.

- Разговори између Републике Косово и Србије, или дијалог о техничким питањима је као што знате започео како је требало. Тај дијалог ће бити закључен медђусобним признањем Косова и Србије као две независне и суверене државе и биће заокружен интеграцијом Косова и Србије у НАТО и ЕУ - рекао је премијер Тачи.

Пред одлазак за Турску, где ће на позив турског премијера Реџепа Тајипа Ердогана учествовати на састанку лидера великог броја држава, Тачи је изразио уверење да ће разговори измедђу Косова и Србије означити крај поглавља сукоба у регион.

Одбацио је могућност да предмет дијалога буду статус и територијални интегритет Косова, који је, како је рекао, неповредив и медђународно признат.

- Косово је јединствено и о нашем унутрашњем уредјењу се одлучује у складу са Уставом и нашим законима - казао је Тачи и истовремено одбацио могућност да север Косова добије специјални статус.

Он је изјавио је да ће на светском самиту лидера у Истанбулу, који ће се одржати 14. и 15. марта представити достигнућа у консолидацији и јачању државе Косово.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]