Хроника

Горан Весић: Привремена мера Управног суда не односи се на изградњу гондоле, већ на грађевинску дозволу за спровођење радова Археолошког института САНУ

Штампа
среда, 24. април 2019.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да се привремена мера, коју је донео Управни суд, не односи на изградњу гондоле, већ на привремену грађевинску дозволу, која је издата за спровођење археолошких радова које изводи Археолошки инсититут Српске академије наука и уметности.

„Како би гондола била изграђена, неопходно је прво спровести археолошка испитивања која претходе изградњи”, наводи Весић у изјави достављеној Танјугу.

Заистављена су, дакле, археолошка истраживања, али су, додаје заменик градоначелника, током јучерашњег дана у јавност пласиране „лажне информације да је заустављена изградња гондоле”.

„За изградњу гондоле још увек није ни издата грађевинска дозвола, па, самим тим, изградња није ни могла да буде заустављена”, истиче Весић и додаје да Град Београд, Република Србија и Скијалишта Србије поштују сваку одлуку суда, али и да ће гондола бити изграђена у складу са законом.

Иначе, то што је Управни суд тренутно зауставио археолошка истраживања није се, уверен је Весић, десило нигде у свету.

Да смо се руководили таквом логиком и праксом, каже, Србија никада не би имала Виминацијум а не би било ни римских ископина у Риму рецимо.

„Било како било, ми ћемо поштовати ову привремену меру и очекујемо да ће суд што пре да реши овај бесмислени спор, чији је циљ да се спрече археолошка истраживања која ће одмах потом бити спроведена”, рекао је заменик градоначелника.

(Танјуг)

Видети још: Управни суд наложио заустављање радова на изградњи жичаре на Калемегдану

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]