Хроника

Горан Весић: Београђани мисле да је нормално да се шетају и проводе по парковима, док људи умиру у болницама

Штампа
субота, 04. април 2020.

Београд -- Заменик градоначелника Београда Горан Весић осудио је оне који су јутрос изашли на излетишта и поред упозорења због опасности од обољевања од коронавируса.

"Током јутра на многим местима у Београду, на излетистима и у парковима, био је опет велики број људи, слично као прошлог викенда, као да један део људи не разуме у каквој ситуацији живимо", рекао је Весић за ТВ Пинк.

 Он је рекао да један део људи као да не схвата да људи умиру и мисли да је нормално да се шетају и проводе се по праковима у време док у болницама неко умире и бори се за живот.

Додао је да је са полицијом и комуналном милицијом ишао и молио људе да напусте паркове.

"Било их је на Kошутњаку, на Ушцу... чак су неки склањали траке и користили справе за вежбање. Ја не могу да схватим да после свега што се дешава неко не може да схвати да таквим понашањем угрожава не само себе већ и друге", рекао је Весић.

Он је упутио молбу свим грађанима Београда да схвате да је ситуација ванредна, да се од короне умире, да погледају шта се дешава у Италији, Шпанији и САД.

"Знам да није лако седети у кући, али проћи ће и ово и што будемо дисциплинованији, пре ћемо се вратити нормалном животу", наласио је Весић.

Он је навео да је јутрос испред Видиковачке пијаци био бувљак, као и на Бањици, Душановцу, испред Цветкове и Бајлонијеве пијаце.

Он је поновио да људи морају да разумеју да таквим понашањем угрожавају друге и да сви морају да прихвате уведене мере.

"Слушајмо Владу и оно што кажу епидемиолози и изаћи ћемо из ове кризе, преживеће више људи", закључио је Весић.

(Танјуг) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]