Хроника

Горан Ракић: Ови избори су одлучујући за судбину Срба - уверен сам да ће Српска листа освојити свих 10 мандата у скупштини Косова

Штампа
недеља, 06. октобар 2019.

 Председник Српске листе Горан Ракић поручио је данас после гласања да су „ови избори одлучујући за будућност српског народа на Косову и Метохији“, а уверен је да ће Српској листи припасти свих 10 мандата у Скупштини Косова.

 „Када Србија зове, видите како то изгледа у Косовској Митровици где су од јутрос грађани масовно кренули на биралишта да дају свој глас листи којој верују“, рекао је Ракић после гласања и изразио очекивање да ће „Српска листа освоји ти свих 10 мандата“ у Скупштини Косова, пренео је портал Косово онлајн.

„Свакако да је велика излазност и освајање свих 10 мандата веома важно и за будући дијалог између Београда и Приштине и то ће дати ветар у леђа Београду и нашем председнику Александру Вучићу да има бољу преговарачку позицију, јер српски народ верује управо држави Србији и свом председнику Александру Вучићу“, рекао је Ракић.

Он је упозорио како би, у случају да Српска листа не освоји свих десет мандата, могло доћи „до масовног протеривања српског народа који живи јужно од реке Ибар“.

Ракић је навео и да „нема поверење у посматрачку мисију ОЕБС“ и није искључио „одређене малверзације“ и могућност да „неважеће листиће преусмере на партије које долазе из Приштине“.

Носилац листе и потпредседник Српске листе Игор Симић се после гласања захвалио“свима који су се одазвали позиву државе Србије да дају свој глас и тако сачувају пупчану врпцу између Срба на Косову и Метохији и државе Србије“.

Он је позвао све међународне представнике, посматрачку мисију ОЕБС и Европску унију, да не дозволе манипулације које би могле да омогуће, како је рекао, „да они које не подржава српски народ добију прилику да одлучују о српском народу“.

„Верујемо у саборност, јединство и слогу српског народа и верујемо у победу Српске листе са освајањем свих десет мандата, јер је то једини гарант за опстанак и останак Срба на Косову и Метохији“, рекао је Симић.

Кандидат Српске листе Далибор Јевтић нагласио је да је веома значајно што је излазност веома велика. „Прве информације говоре да ће велика бити излазност, и овде у Штрпцу али и широм Косова, и то свакако јесте охрабрујућа вест.

Очекујем да ови избори потврде оно што пре свега и јесте наш интерес српског народа на овим просторима, то је свакако српско јединство, и са друге стране да током читавог дана немамо нити један инцидент“.

То је нешто што ми желимо, да немамо нити један проблем, и да се све заврши у најбољем реду“, рекао је Јевтић,а преноси Косово Онлајн.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]