Хроника

Геј-стрејт алијанса: Поздрављамо одлуку Вучића да предложи Ану Брнабић за министарку - ово је историјски тренутак за Србију

Штампа
понедељак, 08. август 2016.

 Геј стрејт алијанса (ГСА; Алијанса) поздравила је данас одлуку председника Владе Србије и мандатара за састав нове Владе Александра Вучића да за министарку државне управе и локалне самоуправе предложи Ану Брнабић.

"Поред тога што поседује велику стручност, она ће бити прва министарка у Србији која не крије своју другачију сексуалну оријентацију", истиче се у саопштењу.

ГСА сматра ово историјским тренутком у Србији и огромним кораком у изградњи друштва једнаких шанси које препознаје и вреднује квалитет и стручност људи на високим положајима без обзира на њихову сексуалну оријентацију, родни идентитет или било које друго лично својство.

- Политичка партиципација ЛГБТ особа је од круцијалног значаја за повећање толеранције, смањење дискриминације и насиља према ЛГБТ популацији у Србији, као што је то била и јесте у свим развијеним државама, а избор Ане Брнабић за министарку државне управе и локалне самоуправе ће, несумњиво допринети, између осталог, равноправности и већем прихватању и разумевању према ЛГБТ заједници - пише у саопштењу.

ГСА додаје да је у претходних неколико година имала прилике да сарађује са Аном Брнабић и увери се у њену стручност и посвећеност послу.

"Чврсто смо убеђени да ће и као министарка показати велику професионалност и постићи значајне резултате. Од нове Владе имамо очекивања да даље унапређује како област људских права, тако и друге области од значаја за све грађане и грађанке Србије. Алијанса ће као и до сада пратити рад различитих министарстава и државних институција у делокругу свога рада, пружаће подршку сваком помаку, али ће бити и оштар критичар евентуалног лошег рада или свега што би уназадило до сада постигнути степен равноправности ЛГБТ особа" наводи се у саопштењу.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]