Хроника

Епархија будимљанско-никшићка: Епископ Јоаникије прележао коронавирус, лечење успешно приведено крају

Штампа
субота, 28. новембар 2020.

Након спроведених контролних лабораторијских, дијагностичких и физикалних прегледа лекари су изразили задовољство добрим општим стањем Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникија, и констатовали да је лечење успешно приведено крају, саопштено је из информативне службе Епархије будимљанско-никшићке.

Како су навели у саопштењу, серолошким тестом утврђено је одсуство ИгМ и присуство ИгГ антитела, те се може рећи да је организам створио имунитет на коронавирус.

 “По тренутно важећим епидемиолошким мерама законски период самоизолације епископа Јоаникија је истекао, а такође и период изолације намењен за одмор и опоравак који је одређен од стране лекара”, наводи се на сајту Епархије будимљанско-никшићке.

Даље су навели да “у име Епископа Јоаникија, као и у име Епархије будимљанско-никшићке изражавамо захвалост менаџменту и медицинском колективу Опште болнице Беране на уложеном труду и показаном професионализму приликом потребних дијагностичких прегледа и пружања медицинских услуга за време Епископовог кућног лечења”.

“Посебну, срдачну захвалност исказујемо лекару Епископа, ђакону др Никодиму Раденовићу и медицинским сестрама Бранки Делевић и Дијани Чукић”, закључено је у саопштењу.

Подсетимо, информативна служба Епархије будимљанско-никшићке је 4. новембра саопштила да је Јоаникије позитиван на коронавирус, и од тада се налазио у самоизолацији.

(Нова.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]