Хроника

Еди Рама: Опозиција у Албанији хроничан губитник - неће им бити дозвољено да узму државу као талац и блокирају изборе

Штампа
уторак, 23. април 2019.

 Тирана -- Албански премијер Еди Рама је, поводом најаве албанске опозиције "да неће преговарати све до одласка Раме са власти", рекао да је опозиција "хроничан губитник".

Рама је на свом налогу на Твитеру написао и да ће се локални избори одржати 30. јуна, те да "нити ће бити одложени, нити ће бити блокирано њихово одржавање", преноси портал Плус инфо.

"Након отказивања посланичких мандата, залагање против избора представља још једну форму политичког самоубиства! Хронични губитници су таоци њиховог очаја, али Албанију неће моћи да заузму као талац. Изборе неће бити блокиране, нити одложене. 30. јуна грађани да проговорити кроз гласове у свакој општини", написао је Рама на свом налогу на Твитеру.

Реаговала је и портпаролка албанске владе и министарка за односе са парламентом Елса Спиропали, која је оценила да је формирање опозиционе коалиције само „потврда распада историјске партије, демократске партије".

"Само Љуљзим Баша може да креира коалицију странака о изборном неучешћу и да подржава такву глупост херојским осмехом. То је академски и практичан доказ о томе како историјска странка може да буде уништена као последица страха и недостатка политичке храбрости", истакла је Елса Спиропали.

Данас је албанска опозиција на челу са Демократском партијом Љуљзима Баше потписала споразум о формалном уједињењу.

Тим поводом Баша је изјавио да никада неће прихватити лажни изборни процес који ће, како је казао, произвести лажну владу и лажни парламент.

"Ми ћемо се ангажовати на томе да следећи избори буду слободни и демократски и да на њима буде изражена нова воља албанског народа. Оно о чему се неће преговарати је одстрањивање аутора изборног криминала Едија Раме. Нужни су одлазак Раме и формирање прелазне владе која ће спровести слободне и фер изборе", нагласио је Баша.

Видети још:

Албанија: Уједињена опозиција поручила да неће прихватити изборе уколико не буду слободни

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]