Хроника

Душан Петровић: Не бих ушао у Владу Србије да не верујем да ће бити ефикаснија

Штампа
среда, 16. март 2011.

Министри и премијер изгубили поверење на олако датим обећањима

БЕОГРАД - Колико нам уверљиво звучи да хлеб неће поскупети на 70 динара, толико нам је убедљиво и да ће реконструисана Влада бити ефикаснија екипа од досадашње. Поверење грађана у Владу је, показују истраживања јавног мњења, пало испод десет одсто, а разлог су управо обећања која су министри већ давали и нису их испунили.

Премијер је обећао да ће основне животне намирнице бити по прихватљивим ценама, а нови министар пољопривреде и трговине Душан Петровић, коме је пало у задатак да то оствари, јуче је у Привредној комори Србије обећавао “стабилно снабдевање домаћег тржишта и повећање извоза”, конкуренцију и фер услове на тржишту.  

Он није пропустио да истакне да “не би ушао у реконструисану Владу Србије да не верује да ће бити ефикаснија него до сада”.

- Не верујем да ће грађани реконструкцију Владе доживети као суштинску промену. У најбољем случају ће је разумети као напор да се нешто поправи, али само под условом да чују реална обећања и да се у складу са њима нешто помери набоље. Грађани су реални и не очекују нагле промене, али желе да виде мале, сталне помаке набоље - каже за “Блиц” Светлана Логар из “Стратешког маркетинга”.

Према њеним речима, општа оцена грађана јесте да је Влада неефикасна и да ништа озбиљно није предузела на плану побољшања животног стандарда и заустављања кризе.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]