Хроника

Драган Ђилас: Тражим од РТС-а да ми омогуће да оговорим на лажи које је Горан Весић изнео о мени, или да прочитају деманти на телевизији

Штампа
недеља, 23. септембар 2018.

Оснивач Савеза за Србију Драган Ђилас тражи од РТС-а да прочитају његов деманти на, како каже, лажи које је о њему изнео градоначелник Горан Весић у суботу у јутарњем програму, а Весић му одговара позивом на ТВ дуел.

Ђилас је навео да је упутио допис јавном сервису у којем је, како каже, таксативно набројао "све лажи у којима је директно помињан", а које је Весић изнео у суботу гостујући у јутарњем програму РТС-а.

- Упутио сам данас допис РТС и Ненаду Стефановићу у којем сам таксативно навео све лажи које је Г. Весић изговорио у суботу у јутарњем програму. По Закону о информисању тражим да ми омогуће да одговорим на лажи у којима сам директно помињан или да прочитају деманти на телевизији - написао је Ђилас на Твитеру.

Весић га, са друге стране, позива на ТВ дуел.

- Нека медијски тајкун Ђилас предложи телевизију са националном покривеношћу, термин и водитеља. За мене је ТВ дуел прилика да грађане Србије поново упознам са злоупотребама које је Ђилас вршио док је био на власти. Биће то прилика и да грађани Србије сазнају како се Ђилас обогатио док је био Тадићев директор Народне канцеларије, Коштуничин министар и тајкунски градоначелник - навео је Весић.

Он је навео и да је уверен да ће дуел бити шанса за Ђиласа да објасни како је 2006. године пријавио женину вилу на Дедињу, аутомобил из 2007. године и 70.000 евра уштеђевине, а 2016. године када је отишао са власти сам је пријавио да има 24 милиона евра у некретнинама.

(Танјуг, Блиц)

Видети још: Отворено писмо главном уреднику РТС - омогућите ми да демантујем све лажи Горана Весића

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]