Хроника

Драган Ђилас: Србија има већих проблема од одржавања Параде поноса

Штампа
четвртак, 18. август 2011.

Београд - Градоначелник Београда Драган Ђилас рекао је да Србија има већих проблема од одржавања Параде поноса.

Ђилас је нагласио да он као градоначелник никада неће подржати било коју манифестацију која може да угрози безбедност Београђана.

Ђилас је рекао да у тренутку када има много битнијих проблема, Србија већ данима је заокупљена тиме да ли ће се Парада поноса одржати или не.

"Ово је земља у којој треба да се боримо за нова радна места, за права наше мањине на Косову која су угрожена, ово је данас земља у којој су неки људи приморани да раде у страним компанијама за 17.000 динара, а ми већ данима слушамо приче хоће ли Геј парада бити одржана или не", рекао је Ђилас.

Он је казао да "није спорно да ли нека мањинска групација има неко право или не, јер је то дефинисано законом".

"Питање је да ли таква манифестација може да се одржи у Београду, а да нису угрожена материјална добра, припадници геј популације, полицајци и грађани Београда? Да ли смо ми дошли до тога да они могу слободно да шетају, да не буду у неком импровизованом кавезу као прошле године, да не буде цео град разорен", рекао је Ђилас.

Градоначелник Београда је додао да не види тај помак у нашем друштву за последњих годину дана.

"Полиција је та која треба да каже да ли се из безбедносних разлога та парада може одржати или не. Посао градоначелника подразумева заштиту људи и материјалних добара и никада нећу подржати било коју манифестацију која има опасност да угрози безбедност Београда и Београђана", рекао је Ђилас.

Став Владе и Града Београда о одржавању Параде поноса биће ускоро познати, најављено је из Владе.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]