Хроника

Драган Човић: Додик није дестабилизирајући фактор у БиХ, много је изворишта неспоразума

Штампа
четвртак, 28. октобар 2021.

 Председник ХЏ-а БиХ Драган Човић изјавио је да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик није дестабилизирајући фактор у тој земљи, истичући да је много изворишта неспоразума у БиХ и да се односи морају сагледати детаљније.

„Када је у питању господин Додик, његов неуобичајен израз, може се некоме свидети или не, али њега подржава највећи број представника српског народа у БиХ“, рекао је Човић за ХРТ.

На питање да ли су његов састанак у Београду са председником Србије Александром Вучићем и састанак Додика са хрватским председником Зораном Милановићем у Загребу заједничка иницијатива да се односи у БиХ промене на боље, Човић је рекао да нема никакве координиране активности.

Каже да је његов радни ручак у Београду са председником Србије договорен пре месец дана како би мало садржајније разговарали, те да је на сличан начин Милановић позвао Додика, преноси РТРС.

„Разговарали смо о томе како стабилизовати ситуацију у БиХ у којој је најизраженија криза од Дејтонског споразума до данас. Чини ми се да разговори немају алтернативу и да ћемо морати још интензивније да разговарамо“, рекао је Човић.

Он је навео да ће са председником Србије убрзо разговарати и лидер СДА Бакир Изетбеговић, који је већ разговарао са Милановићем.

„Разговори треба да буду још динамичнији и да покушамо да створимо амбијент да профункционише власт и да решимо кључне реформске проблеме“, додао је Човић.

Он је истакао да основа решења мора да буде Устав БиХ, као и да све оно што ће убудуће бити рађено мора да буде у складу са успостављеним механизмом координације.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]