Хроника

Доналд Трамп: Светска здравствена организација је превише наклоњена Кини и није добро реаговала на пандемију коронавируса - размотрићемо суспендовање сума које смо уплатили; Пандемија теже погађа црначко становништво

Штампа
среда, 08. април 2020.

Председник САД Доналд Трамп запретио је да ће САД суспендовати своје учешће у финансирању Светске здравствене организације (СЗО), оптужујући је да није добро реаговала на пандемију коронавируса, као и да је СЗО, по његовом мишљењу, превише наклоњена Кини, јавља АФП.

"Суспендоваћемо уплате сума намењених СЗО" , изјавио је Трамп током редовног дневног обраћања новинарима из Беле куће.

Неколико минута касније он је, како наводи АФП, "направио корак уназад", тврдећи да он само жели да проучи такву могућност.

"Не кажем да ћу то урадити, али ћемо простудирати такву могућност. Све (у понашању СЗО) је веома повољно за Кину", изјавио је Трамп не прецизирајући шта под тим мисли.

У уторак ујутро председник САД је написао твит који АФП оцењује као "посебно оштар" у односу на СЗО.

"Светска здравствена организација се стварно укопала. Чудновато, обилно финансирана од стране САД, она је веома окренута ка Кини. Са великом пажњом ћемо проучити ово питање", писао је у уторак ујутро председник САД на свом твитер налогу.

Корона теже погађа црначко становништво

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да пандемија вируса корона теже погађа црначко становништво САД, јавља АП.

Трамп је у Белој кући рекао новинарима да његова влада покушава да одговори на “огроман изазов” и да се вирус на диспропорционалан начин појављује у црначким заједницама.

Директор Нациналног института за заразне болести Ентони Фаучи изјавио је да је одавно познато да обољења као што су дијабетес, хипертензија, гојазност и астма теже погађају мањинско становништво у САД, посебно црнце.

Вирус корона жестоко погађа особе које пате од тих болести, што често захтева интубацију и интензивну негу, а некада доводи до смрти, рекао је Фаучи.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]