Хроника

Делегација кинеског парламента у Београду

Штампа
среда, 14. јул 2010.

Делегација Сталног комитета Свекинеског народног конгреса, коју предводи председник Ву Бангуо, допутовала је данас око 11 сати у Београд, а кинеску парламентарну делегацију је на аеродрому "Никола Тесла" дочекала председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић.

Поред председнице парламента, госте из Кине сачекали су шефови посланичких група, потпредседници Скупштине Србије и чланови Групе пријатељства са Кином, амбасадор Србије у Пекингу и кинески амбасадор у Београду.

Председници два парламента разговараће о унапређењу парламентарне сарадње у Дому Народне скупштине, а затим је планиран сусрет чланова Посланичке групе пријатељства са Кином са члановима кинеске делегације, коме ће такође присуствовати Славица Ђукић - Дејановић.

У оквиру посете српском парламенту предвиђено је потписивање неколико споразума између министара финансија Диане Драгутиновић, здравства Томице Милосављевић и културе Небојше Брадић и кинеске стране, као и уручивање донације кинеског парламента Скупштини Србије.

(Тањуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]