Хроника

Бошко Обрадовић: Спречили смо одржавање "Параде поноса" у Чачку

Штампа
субота, 28. септембар 2019.

 Неколико стотина Чачана, многи с децом, учествовало је вечерас у "Породичној шетњи" у организацији градских одбора опозиционих странка Двери и Нова Србија.

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је новинарима да су градјани учешћем "одбранили традиционлане и породичне вредности и спречили одржавање било каквих анти-породичних и анти-хришћанских манифестација у Чачку". Обрадовић је рекао да зато поносан, да се окупљени не деле по политичким опцијама, и да се нада да ће "Породична шетња" постати "традиција под слоганом 'Не дамо геј параду у Чачку' ".

На питање новинара шта су одбранили кад "геј парада" у Чачку није ни одржана, а да су власти раније саопштиле да није била ни најављена, Обрадовић је рекао да су "исто тако говорили" у десет другох градова Србије где су ЛГБТ параде биле овог месеца. "Ми смо имали информацију и ја стојим иза те информације да се тако нешто спремало и у Чачку. Ми смо желели да укажемо да већинско становништво Чачка држи до својих православних традиција и сматрамо да таква провокација није добродошла у Чачку", рекао је Обрадовић. Он је рекао да је спреман да да разговра о проблемима ЛГБТ популације - "ако их имају", и позвао било коју ЛГБТ особу да му се јави ако има проблема са нетолеранцијом и дискриминацијом и он ће је заштитли и подржати.

"Али, не мислим да је исправно провоцирати већинско становништво у Србији, кршити јавни морал и наметати неке вредности стране нашој традицији", рекао је Обрадовић. Портпарол Градског одбора Нове Србије Милан Драшкић рекао је новинарима да је та странка подржала "Породичну шетњу" којом је "послала поруку да у Чачку неће проћи ЛГБТ парада".

"Власт је демантовала да ће геј парада бити организована у Чачаку тек оног тренутка када их је опозиција раскринкала у тим намерама и када је благовремено алармирана јавност у Чачку да се припрема геј парада".

Опозционе странке Двери и Нова Србија позвале су градјане на "Породичну шетњу" како би се супротставил "ЛГБТ+ паради" за коју су тврдили да ће бити данас у Чачку. "ЛГБТ+ параде" данас у Чачку није било. Око поднева се на градском тргу окупило више десетина мотоциклиста и других противника "ЛГБТ параде", јер је, како су рекли новинарима, на друштвеној мрежи "Твитер" било објављено да "ЛГБТ парада" почиње у центру Чачка. Одмах по окупљању противника "ЛГБТ параде", многобројни полицајци су се распоредили на тргу и у околним улицама, а сви су се разишли око 13.00 сати, када су се уверили да "ЛГБТ параде" нема.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]