Хроника

Борис Тадић: Након седам године власти СНС Србија је постала простор пљачке и политичког простаклука, ово је златно доба само за Вучића и његово окружење

Штампа
четвртак, 12. септембар 2019.

 Некадашњи председник Србије и лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић оценио је да је седам година после промене власти - Србија остварење сна Војислава Шешеља, да заостаје за регионом и да је ово "златно доба" само за Александра Вучића и његово окружење.

"Србија је тачно тамо где су је поставили напредњаци, криминалци и бели листићи - она је данас простор пљачке, политичког простаклука, агресије и личних осујећења и комплекса њеног владара и у свим сферама огледало непросвећеног апсолутизма. И то не пре свега Вучићевог, већ правог идеолога и утемељивача ове власти - Војислава Шешеља", рекао је Тадић за магазин Недељник.

Он је додао да је 2012. године на изборима суштински победио Шешељ, док је Вучић само његов најуспешнији маркетиншки производ.

Тадић је рекао да је у Србији један од највећих проблема низак ниво разумевања политике, демократије, начина одлучивања, а без тога, како каже, нема цивилизованог друштва.

"Сматрам да једино велика и обновљена Демократска странка може да одговори на те изазове, јер упркос својим недостацима и грешкама, то је једина странка у Србији која има акумулирано искуство политичких победа, и то не само изборних, већ и победа у стварним променама друштва", рекао је Тадић.

Додао је да је зато иницирао обнову ДС-а за чије су уништење, како је рекао, између осталих, одговорни и они који су данас на истакнутим местима у Српској напредној странци.

Када је реч о бојкоту, Тадић је нагласио да искуства из деведесетих нису упоредива са садашњим и да је тада бојкот био усмерен и против Милошевића и као начин да се оголи ко је права опозиција.

"Ако је тада бојкот био инструмент борбе за место првог у опозицији, сада би таква инструментализација бојкота могла да доведе до сукоба унутар 'праве' опозиције, што би користило само Вучићу", додао је Тадић.

Он је поручио да је снага бојкота у јединственој опозицији и да би било корисније да је објава бојкота била истовремена и заједничка, али и да још није касно да се исправе погрешни почетни кораци.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]