Хроника

Блиц: Владимир Путин најавио долазак у Београд за 23. март

Штампа
субота, 19. фебруар 2011.

Премијер Русије Владимир Путин најавио је свој долазак у Београд за 23. март, сазнаје „Блиц“. Није познато колико ће дана премијер Русије боравити у Србији. Путин у Србију долази дан уочи годишњице бомбардовања НАТО.

За сада је познато да ће се састати са премијером Србије Мирком Цветковићем и председником Србије Борисом Тадићем али још нема конкретно дефинисаних тема за овај билатерални сусрет који је најављен као радна посета, тврде извори “Блица” у Влади Србије.

- Крајем наредне недеље у Београд би требало да стигне претходница руског премијера која ће бити састављена од његових чланова кабинета и људи из сектора безбедности који би у Београду остали недељу дана како би уговорили састанке и безбедносну процедуру - тврди наш саговорник из Владе.

Приликом посете Медведев је државном врху Србије изложио концепт нове безбедносне архитектуре који је требало да представља неку врсту реформе ОЕБС-а и одговор ширењу НАТО-а у непосредној близини Русије. Тадић је тада договорио са Медведевим и испоруке гаса за стратешки важна предузећа у Србији.

Очекује се да ће Путин са собом повести још већу делегацију него председник Русије Дмитриј Медведев који је Београд посетио 20. октобра 2009. године.

Медведев је дошао у делегацији са сто званичника, а дан пре његовог доласка у Београд је слетео авион пун руских агената који су контролисали безбедносно ризичне делове града.Током посете Медведева на свим зградама су постављени снајперисти.

Путин ће у Београд допутовати својом верзијом Аир форце 1 - Иљушином 96-300 који је луксузно опремљен - кваке на вратима су прекирвене златом, као и туш кабина, зидови свилом а седишта су кожна. Има салу за конференције,а авион кошта око 19 милиона долара.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]