Хроника

Блиц: Тужба "Ваца" одлаже одлуку о преузимању "Новости"

Штампа
четвртак, 14. јул 2011.

Комисији за заштиту конкуренције данас истиче рок за решење о захтеву немачког "Ваца" за преузимање 62,4 одсто акција "Новости". Међутим, чињеница да је "Вац" недавно тужио Комисију доводи у питање завршетак поступка у предвиђеном року, каже добро обавештен извор “Блица”.

"Ост холдинг", који је власништво медијске групације "Вац", затражио је у јануару ове године од Комисије за заштиту конкуренције Србије одобрење да преузме 62,4 одсто акција компаније "Новости".

Комисија је потом донела одлуку да испита да ли би оваква трансакција нарушила конкуренцију на тржишту. "Вац" је потом уложио жалбу коју је Комисија одбацила, па је немачка компанија 30. јуна поднела тужбу Уставном суду.

Комисија за хартије од вредности је 23. јуна донела решење којим је утврдила да је Милан Беко преко три повезане фирме купио 62,4 одсто акција "Новости" и да није испунио законску обавезу да да понуду за преузимање преосталих акција.

Беку је наложено да у року од три месеца да понуду за преузимање акција од мањинских акционара "Новости" или да прода власнички удео од 25 одсто акција.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]