Хроника

Бивши генерал САД Бен Хоџиз: САД је Црно море потребно како би се супротставиле Русији и Ирану. Желим да Украјина и Грузија буду чланице НАТО

Штампа
понедељак, 25. октобар 2021.

 Сједињеним Америчким Државама је Црно море потребно како би се супротставиле Русији, изјавио је бивши главнокомандујући америчких трупа у Европи Бен Хоџиз.

„Морамо да размишљамо стратешки – потребно нам је Црно море због обуздавања Русије и Ирана, а такође и да бисмо заштитили наше савезнике и пријатеље у региону“, рекао је генерал Хоџис у интервјуу за украјинску телевизију „Хромадске“.

Како преноси Спутњик, он је оценио да председник Џо Бајден није јасно дефинисао какву би политику САД требало да воде у црноморском региону.

Хоџиз је предложио повећање дипломатског притиска на Русију, као и економских улагања у земље региона и квалитетно побољшање односа са Украјином и Турском.

„Желим да Украјина и Грузија буду чланице НАТО“, додао је генерал Хоџис.

Раније је заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко за телевизију „Русија 24“ изјавио да НАТО иде ка томе да и Црно море претвори у арену конфронтације, што је, како каже, изузетно опасан пут.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]