Хроника

Бил де Блазио: Приватне компаније у Њујорку убудуће ће морати да захтевају од запослених да се вакцинишу против коронавируса

Штампа
понедељак, 06. децембар 2021.

 Приватне компаније у Њујорку убудуће ће морати да захтевају од запослених да се вакцинишу против корона вируса, објавио је данас градоначелник Бил де Блазио (Билл де Бласио).

Вакцинација ће од 27. децембра бити обавезна за све запослене у њујоршком приватном сектору, који чини око 184.000 компанија.

Циљ те мере је спречавање наглог раста броја инфекција корона вирусом током сезоне празника и хладнијих месеци, рекао је Де Блазио.

Вакцинација је и до сада била обавезна за запослене у болницама и домовима за старе, као и за наставнике, полицајце и ватрогасце. Прошле недеље је објављено увођење обавезне вакцинације за запослене у приватним и верским школама.

Градске власти су одлучиле да уведу обавезну вакцинацију за раднике у приватном сектору, иако су савезни судови привремено блокирали покушај председника САД Џозефа Бајдена да уведе ту меру на државном нивоу за веће компаније.

Де Блазио је рекао да очекује да обавезна вакцинација остане на снази, упркос евентуалним оспоравањима те мере пред судом.

Према новим правилима у Њујорку, старији од 12 година неће моћи да уђу у ресторане, просторе за забаву и фитнес центре без примљене две дозе антиковид вакцине, док је тренутно потребна најмање једна доза.

Једна доза ће остати услов за децу узраста од 5 до 11 година, која нису обухваћена новим правилима.

(Бета)
 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]