Хроника

Београд: Апелациони суд укинуо решење којим је Веће Посебног одељења Вишег суда укинуло кућни притвор и обавезу ношења наногице Дијани Хркаловић

Штампа
четвртак, 23. јун 2022.

Апелациони суд је укинуо решење којим је Веће Посебног одељења Вишег суда у Београду, почетком јуна, одлучило да Дијани Хркаловић, бившој државној секретарки Министарства унутрашњих послова, укине меру кућног притвора и обавезу ношења наногице и дозволило јој да се брани са слободе, сазнаје ФоНет.

Решење је одлуком судија Апелације враћено Вишем суду на поновно одлучивање.

Извор ФоНета из Апелационог суда није прецизирао шта су судије навеле као разлог за такву одлуку, али претпоставља да је разлог то што Хркаловићева, која је оптужена за трговину утицајем, својим иступима у јавности омета судски поступак.

Притвор се укида када не постоји опасност да ће оптужена особа ометати судски поступак који је у току.

Пре него што је решење Вишег суда да Хркаловићева скине наногицу постало правоснажно, она је у јавности почела да даје интервјуе са информацијама које се значајно разликују од оних које је изнела у судници.

Пошто је Виши суд Хркаловићевој укинуо притвор, донета је блажа мера забране напуштања Београда, а истовремено јој је и привремено одузет пасош.

Хркаловић је имала обавезу да се сваког понедељка јавља у полицијску станицу на Вождовцу. Бивша државна секретарка у кућном притвору се налазила мало дуже од два месеца, а пет месеци пре тога била је у класичном притвору.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]