Хроника

Аргентина: Ево Моралес као избеглица има право да се бави политиком и да даје политичке изјаве - то му нећемо ускраћивати

Штампа
недеља, 15. децембар 2019.

 Бивши председник Боливије Ево Моралес може да се бави политиком и да даје политичке изјаве све док у Аргентини буде имао статус избеглице, изјавио је данас шеф аргентинског кабинета министара Сантијаго Кафијеро.

Према нашем закону, избеглице имају потпуно иста права као држављани Аргентине, а то укључује слободу изражавања и политичког деловања. Моралесу нећемо ускраћивати и ограничавати те слободе, прекао је Кафијеро за „Ла насион“, преноси Спутњик.

Моралес ће као изгеглица живети у малом граду Сан Рамон де ла Нуева Оран, који је на мање од један сат вожње удаљен од границе са Боливијом. Он је потврдио да ће одатле координирати све активности његове партије Покрет за социјализам (Мас), посебно у предизборној камапањи за председничке изборе наредне године. Партија Мас је прошлог месеца саопштила да Моралес неће бити кандидат на тим изборима и да ће победити и без њега.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]