Хроника

Ана Брнабић: Сајам ће изгледати другачије, грешка је што су слике приказане пре уређења, имаћемо сепраторе, столова за стони тенис и билијар...

Штампа
среда, 25. март 2020.

 Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је за ТВ Прву да нове мере нису примарно усмерене на грађане.

"Осим промене да људи који су позитивни на коронавирус неће бити код куће, већ на Сајму или на другим местима, како не би доводили чланове породице у опасност".

"Сви овде поштујемо све мере имамо заштитне маске и рукавице, скидамо их само на конференцијама јер имамо довољно простора", каже она и додаје да не размишља о томе како се осећа док траје борба против коронавируса.

Када је у питању Сајам као простор за изоловање људи са благим симптомима, она наводи да никоме није намера да људима отежава.

"Када дате хотеле, потребно вам је додатно полицајаца и војске који ће то обезбеђивати. Друга важна ствар је што је цела интенција наше борбе рано откривање и третирање оболелих", каже она објашњавајучи да је изоловање оболелих на Сајму најбоље решење.

"Колико год Сајам био овакав или онакав, здравље наше породице је битније. Радимо све што је у нашој моћи да то унапредимо", каже она и додаје да ће Сајам изгледати другачије као и да је грешка што су слике приказане раније, пре уређења.

"Имаћемо сепраторе, столове где људи могу да раде и једу, биће столова за стони тенис и билијар."

Она је навела да ће се мере уводити правовремено, да ће се ситуација пратити и да ће се видети да ли је неопходно изоловати поједине градове и општине.

"Из свега што слушам стручњаке, када би у наредних 14 дана остали код куће и када би имали минималан контакт - ово би било готово", каже она за ТВ Прву.

Премијерка је рекла да нам је требало неко време да схватимо ово озбиљно, да се као друштво дисциплинујемо и да смо сада заједно на задатку.

(Б92)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]