Хроника

Амбасадор Марока у Београду: Територијални интегритет и суверенитет Србије остаје неупитан за Мароко. Не подржавамо било какво појављивање самопрокламованих ентитета у међународним организацијама. То важи и за Косово

Штампа
четвртак, 26. мај 2022.

 Амбасадор Марока Мохамед Амин Белхаж изјавио је данас да за ту земљу територијални интегритет и суверенитет Србије остаје неупитан.

Нагласио је и да Рабат не подржава ни било какво појављивање самопрокламованих ентитета у међународним организацијама.

Амбасадор је истакао да Марко стоји чврсто и принципијелнио иза ставова којим подржава територијални суверенитет и интегриет сваке земље и не признаје ни под каквим околностима проглашене ентитете.

"То важи и за Косово", рекао је амбсадор за Танјуг и ТВ Мост на прослави Дана Африке и Дана пријатељства Србије и Африке.

Стојијмо чврсто као подршка територијалног интегритета, рекао је Белхаж и подсетио на заједничко саопштење у којем је наведено да Србија подржава територијану целовитост Марока, а да ће Краљевина Мароко наставити да подржава Србију у погледу тога.

"Територјиални интегирет и суверентитет Србије остаје неупитан за Мароко", рекао је Белхаж.

Државни секретар Министарства спољних послова Србије Немања Старовић нагласио је да је сада остало мало земаља на афричком континенту које подржавају Приштину.

Старовић је рекао да ће званичници Србије наставити да објашњавају и тим земљама зашто је важно поштовање међународног права.

Подсетио је да је Србија након одлуке Приштине да погази Бриселски а потом и Вашингтонски споразум и да аплицира за место у Савету Европе, била приморана да одмрзне отприрзнавање и да је само у року од неколико дана добили чеитири нове дипломатске ноте којима државе опозивају једнострано проглашену незвисност Косова.

Тиме је укупан број држава које су повукле одлуку о призању косовске независности порастао на 22, рекао је Старовић за Тањуг и ТВ Мост и додао да су многе од њих са афричког континента.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]