Хроника

Аљбин Курти: Уредили смо улазак на Косово за грађане који имају лична документа која је издала власт у Србији, као и аутомобиле српских регистарских ознака

Штампа
четвртак, 30. јун 2022.

 Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је да је косовска влада данашњом одлуком уредила улазак на Косово за грађане који имају лична документа која је издала власт у Србији, као и аутомобиле српских регистарских ознака.

„Одлуком Владе данас смо уредили државни гранични прелаз за грађане с личним документима које су издале власти Србије, као и аутомобиле српских регистарских ознака. Свакој особи која се појави за прелазак државне границе с личним идентификационим документом који издају власти Србије на граничним прелазима биће обезбеђен декларациони лист који привремено замењује коришћење тог документа“, навео је Курти на Фејсбуку.

Додао је да возила са српским регистарским таблицама која би да уђу на Косово и крећу се по Косову морају и даље да имају налепницу стављену преко дела са државним симболом Србије.

Курти каже да је другом одлуком косовска влада омогућила регистрацију возила у РКС таблице за сва возила с регистарским ознакама "ПР", "КМ", "ПЗ", "ГЛ", "УР", "ПЕ", "ДА" и да ће пријаве трајати од 1. августа до краја септембра 2022.

Поводом ових одлука Владе Косова, у чијем раду учествује и Српска листа, председник Србије Александар Вучић је вечерас на ванредној конференцији за новинаре рекао да приштинске власти планирају општи напад на северу Косова и да им је циљ нова "Олуја".

Претходно је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао да је одлуком о личним картама и регистарским таблицама, Аљбин Курти најотвореније запретио ратом Србима на Косову.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]