Хроника

Аљбин Курти: Два пута сам се срео са Гренелом и оба пута сам га погледао у очи, али ниједном нисам обећао укидање такси на робу из Србије

Штампа
субота, 28. март 2020.

 Технички премијер Косова Аљбин Курти рекао је да се два пута срео са Ричардом Гренелом, специјалним изаслаником америчког председника Доналда Трампа за дијалог између Косова и Србије, да га је оба пута погледао у очи али да ниједном није обећао укидање такси од 100 одсто на робу из Србије.

Курти је написао на Фејбуку да је са Гренелом имао два сусрета, једном у октобру 2019. и други пут у јануару ове године, оба пута у присуству Глаука Коњфуце и да је оба пута америчког дипломату гледао у очи.

"Али никад му нисам рекао да ћемо уклонити таксе од 100 одсто без реципроцитета.Похвална је и охрабрујућа данашња изричита изјава амбасадора Гренела против планова територијалне размене", написао је Курти одговарајући на ранију америчког изасланика да га је косовски премијер погледао у очи и обећао укидање такси.

Влади Аљбина Куртија средином недеље изгласано је неповерење у косовском парламенту, а Курти је рекао да је на одлуку о изгласавању неповерења велики утицај имао и сам Гренел.

Видети још:

Ричард Гренел: Курти ме је погледао у очи и рекао да ће укинути таксе на српску робу; Никада нисам разговарао са Тачијем и Вучићем о размени територија као решењу косовског питања

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]