Хроника

Александар Вучић: Српска листа је освојила преко 90 одсто гласова у општинама са српском већином и моћи ће снажно да се боре у косовској скупштини; Очекујем да ће у Приштини бити формирана нова влада која ће укинути таксе Србији

Штампа
недеља, 06. октобар 2019.

Српска листа освојила је више од 90 одсто гласова у свим општинама са српском већином на Косову, саопштио је председник Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре у Београду.

Вучић је казао да је Српска листа на данашњим превременим парламентарним изборима на Косову остварила најубедљивију победу у својој историји.

На основу 100 одсто обрађених гласова из северне Косовске Митровице, Српска листа освојила је 98,07 одсто гласова, истакао је Вучић и додао да је та странка освојила више од 90 одсто гласова у свим општинама са српском већином на Косову.

Казао је и да му је ово једна од најдражих победа, јер је како је рекао, остварена у најтежим условима.

"Све што је рађено чињено је са жељом да се Српска листа уништи, да се пронађу подобни Срби који не желе да имају било какве везе са Београдом", оценио је председник Србије.

Нагласио је да су данас на једном од изборних места приведене две особе, како каже, само због тога што су пустиле две особе да гласају са српском личном картом.

Јасно вам је да је ово 10:0, осим ако из свемира не дођу неки гласови

Додао је и да су се Срби на Косову ујединили и на изборима "одбранили своју државу".

"Јасно вам је да је ово 10:0, осим ако из свемира не дођу неки гласови", рекао је Вучић истичући да ће захваљујући резултату Српске листе, Срби имати снажно представљање у косовском парламенту, где ће моћи да се боре за националне интересе.

Овакав резултат, како је додао, је порука за све оне који су желели да криминализују Србе на Косову и да дискредитују Српску листу.

Осврћући се на резултате албанских странака, Вучић је рекао да тренутно води Демократски савез Косова Исе Мустафе, али да након пребројавања гласова из иностранства очекује да највише мандата у новом парламенту добије Самоопредељење Аљбина Куртија.

Рекао је и да се нада да ће до децембра у Приштини бити формирана влада која ће укинути таксе на увоз робе из Србије, како би се стекли услови за наставак дијалога.

Видети још:

Горан Ракић: Ови избори су одлучујући за судбину Срба - уверен сам да ће Српска листа освојити свих 10 мандата у скупштини Косова

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]