Хроника

Александар Вучић почео билатералне састанке у Женеви, састао се са Бергеом Брендеом и Сумом Чакрабартијем

Штампа
петак, 08. новембар 2019.

Женева -- Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Женеви с председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем.

Вучић и Чакрабарти разговарали су о глобалним економским кретањима, привредном расту земаља региона Западног Балкана и пројектима ЕБРД у Србији.

Председник Вучић је истакао да српска економија напредује, као и да је Национални инвестициони план добар за наставак економског развоја.

Председник ЕБРД Чакрабарти честитао је председнику Вучићу одличне економске резултате, истакавши да је Србија међу пет земаља са којима ЕБРД постиже најбоље резултате. Европска банка за обнову и развој подржава иницијативу регионалне економске зоне и наставиће да унапређује своју додатну вредност кроз бољу сарадњу са осталим интернационалним финансијским институцијама, наводи се у саопштењу Прес службе председника Републике. 

Женева -- Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Женеви са председником и чланом Управног одбора Светског економског форума Бергеом Брендеом.

Тим разговором, Вучић је почео билатералне састанке у Женеви, где ће данас учествовати у Стратешком дијалогу о Западном Балкану у организацији Светског економског форума.

"Почеле билатерале у Женеви", написао је Вучић на свом Инстаграм профилу, уз неколико фотографија са Брендеом.

Током посете, председник Вучић ће, према саопштењу из његовог Кабинета, имати одвојене сусрете с председником и чланом Управног одбора Светског економског форума Бергеом Брендеом, директорком за регионалне стратегије, Европу и Евроазију и чланом Извршног одбора Светског економског форума Мартином Ларкин, као и с председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем. Вучић је синоћ био гост на вечери коју приређује Клаус Шваб.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]