Хроника

Александар Вучић: Реално је да са предлогом за Косово изађемо у марту следеће године; Не искључујем ванредне изборе

Штампа
недеља, 15. октобар 2017.

 Београд -- Председник Вучић је изјавио да је суштина политике за коју се залаже независна Србија и да док је он на њеном челу, неће дозволити да се у то мешају странци.

"Суштина политике за коју се залажем је независна Србија. Независна не само у својим границама већ пре свега у одлучивању и бризи за свој народ. Ако то неко не може да разуме, онда је то његов проблем. Нека сви знају: водићемо јединствену - српску политику, у коју се странци неће мешати док сам ја на челу државе!", рекао је Александар Вучић у интервјуу за "Вечерње новости". 

Упитан да прокоментарише да ли се амбасадор САД у Београду Кајл Скот, јавним прекором министра одбране Александра Вулина, директно умешао у унутрашње ствари Србије, Вучић је казао да не мисли и да је цео случај подигнут на много виши ниво. 

"То је подигнуто на много виши ниво него што заслужује. Скот ништа посебно ново није рекао. То су његови познати ставови. Али у нашој земљи странци неће водити политику", рекао је Вучић.

Предлог за Косово у марту следеће године

Говорећи о решењу за Косово, Вучић је рекао да ће то бити решење које захтева болне компромисе са обе стране и које ће бити нападнуто са свих страна.

"Реално је да са предлогом за Косово изађемо у марту следеће године", казао је он.

Не искључујем ванредне изборе

На питање да ли зазмишља о ванредним изборима 2018. године, Вучић је рекао да неће "бежати са мегдана".

"Не искључујем изборе и ако опозиција изнесе ваљане разлоге, можда их и буде", рекао је председник Србије.

(Танјуг-Вечерње новости)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]