Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Širenje lažnih vesti – plači voljena zemljo
Samo smeh Srbina spasava

Širenje lažnih vesti – plači voljena zemljo

PDF Štampa El. pošta
Aleksandar Velimirović   
utorak, 21. februar 2012.

FRIŠKO: Čomić denatovala glasine

Beograd – Potpredsednica Demokratske stranke i Narodne skupštine Gordana Čomić denatovala je sinoć pisanje osamnaest beogradskih dnevnih listova da će Vojska Srbije napasti prostorije DSS-a i SRS-a u Pariskoj ulici u Beogradu, kao i da će baciti neutronsku bombu na Banjaluku. Gostujući u emisiji „Uskličnik” Televizije RTS, Čomić je uskliknula da su te glasine neosnovane i da predstavljaju „predizborni trik pomoću kojeg neko želi sebi da pribavi jeftine političke poene”.

– Ni pod kakvim izgovorom ih nećemo napasti, a to što je Sonja Biserko izjavila da gubi strpljenje ne znači da DSS, SRS i RS treba uništiti, bar ne na takav način – uskliknula je Čomić. Potpredsednica DS, koja je među prijateljima poznata i kao Srđa Zlopogleđa, uskliknula je i da Biserko nije jasno formulisala svoj zahtev, te da ga nije predala preko pisarnice. (U emisiji „Uskličnik” važi bonton da svi klikću, a dres-kod ne postoji.)

Prema mišljenju Gordane Čomić, Sonja Biserko je htela da se našali.

– Pa šta – uskliknula je Gordana i vezala portiklu, što je bio znak iz arsenala neverbalne komunikacije, koji bi se paušalno mogao prevesti kao „ajde mrš, ja sad večerivam”.

Sonja Biserko, koja je naučni savetnik Instituta za rat i mir u Washingtonu i dopisni član Hilari Klinton, zatražila je vojnu intervenciju kako bi se pokazalo da Demokratska stranka iskreno želi da raskine s Miloševićevom politikom. Biserko je odranije poznata organima gonjenja i ostalim građanima Srbije.

SREDNjE FRIŠKO: Lepili plakate pa lagali da nisu

Beograd – Predsednik Ujedinjenih regiona istočne Srbije, Pomoravlja i Mirijeva pod nazivom Mlađo, zajedno sa novinarskom zvezdom Mašom Mutikašom, uhapšen je pre pet dana u pokušaju bekstva kad ih je interventna jedinica MUP-a Srbije zatekla dok su na banderu i zid lepili plakate s natpisom „Smrt (poljo)privredi, sloboda MMF-u” i „Mirijevo Kneževina!”

Srpski Boni i Klajd, kako ih je štampa prozvala, poricali su da su lepili plakate i potom pokušali da zdime.

– Nismo lepili i nismo hteli da zdimimo. Krenuli smo u Ćićevac da nađemo majstora za hoblovanje parketa i s njim pogodimo posao – izjavio je Mlađo, dok je Mutikaša akcenat stavljala na potrebu „da se istutnji” i „odmakne od gradske vreve”. Jedan od policajaca koji ih je priveo u stanicu obišao je Mlađov stan i pregledao ga.

– Parket stvarno nije neka „višnjičica rod rodila”, ali ja ga, brate, ne bih hoblovao – kazao je ovaj predstavnik reda i zakona, koji je želeo da ostane anoniman.  Ali malo sutra: u pitanju je Žikica Nj. Petrović (42), rodom iz Bora.

Mlađu i Maši Mutikaši određen je pritvor do 30 dana. Ujedinjeni regioni istočne Srbije, Pomoravlja i Mirijeva saopštili su da će razjediniti Srbiju po šavovima koje tvore granice mesnih odbora njihove stranke ako Mlađo i Maša ne budu pušteni da se brane iz Mirijeva. Istraga je u toku.

BAJATO: Jovo ostaje, a karavani prolaze

Beograd, Bagdad – Pod oznakom „hitno”, novinska agencija Abu Graib još davno je izvestila da je Jovo Kapičić odlučio da se ne vraća iz Srbije u Crnu Goru.

– Mislim da mi je ođe dobro. Odlučio sam da se ne selim, a i bezbjedniji sam jer Crna Gora nije tako trulo tolerantna kao Srbija – rekao je Kapičić za Abu Graib.

Agencija dalje navodi da je Kapičić bio upravnik logora Goli otok, u kojem je tokom sukoba predsednika SFRJ Tita i sovjetskog vođe Staljina sprovodio proces resocijalizacije stanovništva koje nije volelo Tita. Prema navodima Abu Graiba, Kapičića je za mesto upravnika Golog otoka preporučilo to što je posle bitke kod Vaterloa obavljao dužnost upravnika Svete Jelene, kao i činjenica da je bio zamenik ministra policije na dvoru Petra Velikog i šef tajne službe Ehnatona Amenhotepa Četvrtog. Datum i vreme ostanka biće naknadno saopšteni.