Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Aleksandar Vučić - Pre nego što me okrivite za bilo šta, setite se da sam ja veoma moćan
Samo smeh Srbina spasava

Aleksandar Vučić - Pre nego što me okrivite za bilo šta, setite se da sam ja veoma moćan

PDF Štampa El. pošta
Njuz.net   
sreda, 28. maj 2014.

Poštovani građani Srbije,

Nakon katastrofe izazvane poplavama širom Srbije, predstoji nam period oporavka i obnove zemlje, ali i period u kome ćemo tražiti krivce za sve što se desilo, a nije moralo. Već sada mogu da pretpostavim da će biti pojedinaca koji će krivicu za slabu organizaciju, širenje panike i generalno nesnalaženje u vanrednim okolnostima pokušati da prebace na mene lično. Ukoliko takvih bude bilo, imam da im poručim samo jedno – pre nego izgovorite makar i jednu reč kojom ćete optužiti mene za bilo šta, počevši od spore reakcije, preko loše koordinacije, pa sve do nedovoljnog ulaganja države u spasilačke službe, setite se samo jedne stvari – ja sam i dalje veoma, veoma moćan čovek.

Ne volim što na to moram da vas podsećam, ali moram, da bih predupredio sve one koji će možda sada reći „Vučić je kriv za to i to“ – nemojte. Setite se da kontrolišem vojsku, policiju, tajne službe i mnoge medije i da sam prilično sujetan. Nije mi nikad u prošlosti bio problem da reagujem u situacijama gde me kritikuju pa neće ni ubuduće. Verujte mi.

Znam da ste nestrpljivi da vidite ko će biti odgovoran za sve ovo – jer, da se ne lažemo, neko mora da je odgovoran – ali pre nego što i pomislite da na mene svalite makar i delić odgovornosti, znajte da uz svu logistiku koja mi stoji na raspolaganju veoma lako mogu da dođem do vaše adrese, imena i prezimena. To mi nije ni najmanji problem.

Neko će reći da je ljudski u ovakvim situacijama priznati svoje greške i preuzeti odgovornost. Ipak, moram te neke da podsetim na to kroz šta sam sve prošao da bih stigao tu gde jesam. Priznaćete i sami da bi bilo glupo da posle svih tih godina rada na dolasku na vlast sada trpim posledice zbog poplave, ma koliko da je biblijskih razmera.

Jeste, lako je posle svega ovoga upreti prstom u čoveka na vrhu lanca komande i reći „On je glavni krivac“. Ali isto tako je i čoveku na vrhu lanca komande lako da pronađe ko je to tačno upro prstom. Tako da, razmislite dobro pre nego što bilo šta uradite, kažete ili pomislite.

Dakle, čisto da rezimiramo – ukoliko ste planirali da krivca za bilo šta tražite u meni, budite uvereni da neću blagonaklono reagovati na kritike u ovom trenutku. Jer iskreno, ja planiram da budem tu gde jesam još dugo. Da ne bude da vas nisam upozorio. Ništa lično.

S poštovanjem,

A.V

(Njuz.net)