Početna strana > Rubrike > Politički život > Na Kosovu i Metohiji se nije dogodila "istorijska pobeda SNS", već istorijska izborna pljačka - Vučić da ispuni obećanje i podnese ostavku
Politički život

Na Kosovu i Metohiji se nije dogodila "istorijska pobeda SNS", već istorijska izborna pljačka - Vučić da ispuni obećanje i podnese ostavku

PDF Štampa El. pošta
Patriotski blok KiM   
petak, 29. april 2016.

Kao što je Patriotska koalicija DSS-DVERI najavljivala još tokom glasanja, pa i posle glasanja, da je Aleksandar Vučić na izborima na Kosovu i Metohiji odradio veliku izbrnu krađu, to se i potvrdilo.

Uvidom u izborni materijal, koji su članovi Patriotske koalicije DSS-DVERI imali prilike da vide u prostorijama RIK-a, konstatovana je široka i masovna krađa u organizaciji Srpske napredne stranke. Faktički nema glasačkog mesta na Kosovu i Metohiji gde se nije kralo, svuda i mnogo. Neverovatan je broj primera koji to dokazuju.

U Kosovskoj Mitrovici na izbornom mestu broj 3 SNS je sebi dopisala 200 glasova, u broju 5 - 70 glasova. U Leposaviću takođe. Na svakom biračkom mestu od 100 do 300 glasova. A tek u Kosovskom Pomoravlju...

To je samo jedan od načina krađe. Drugi je, da su glasali svi, od mrtvih duša do velikog broja Albanaca. U Kosovskoj Mitrovici je navodno glasala osoba koja ima 104 godine, a u Leposaviću je čak glasao i otac kandidata za narodnog poslanika Gorana Bogdanovića koji je poginuo pre 6 godina. U Kosovskoj Mitrovici na izbornom mestu broj 5 glasalo je nekoliko stotina Albanaca koji se uopšte nisu pojavili na glasanju. Na biračkom mestu broj 2 u opštini Vučitrn po spisku glasalo je i desetak Srba iz sela Gojbulje koji se nalaze na privremenom radu u Norveškoj. Svuda stoje njihovi potpisi. Na izbornom mestu broj 6 u Kosovskoj Mitrovici svi koji su glasali potpisani su jednim te istim rukopisom. Glasao je čak i Bojanić Jovan iz Leposavića koji se za to vreme nalazio u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio, da ako se pojavi i jedan ukradeni glas u oranizaciji Srpske napredne stranke, on će da podnese ostavku, posle ovakve enormne krađe na Kosovu i Metohihi red je da predsednik svoje obećanje ispuni.

Uslovi za izbore su apsolutno bili neregularni jer je čak i posmatrač OSCE-a popio šamare od članova Srpske napredne stranke kada je pokušao da spreči izbornu krađu. O tome bi najbolje mogao da posvedoči Srđan Đerić član OSCE-a zadužen za izbore u Kosovskoj Mitrovici. Uopšte, OSCE kako smo i govorili nije imao kapaciteta da organizuje poštene izbore nego je svojim indolentnim ponašanjem postao saučesnik u izbornoj krađi.

Posebno je bizarno kada je Patriotska koalicija DSS-DVERI zbog neverovatne izborne krađe zatražila od RIK-a ponavljanje izbora na Kosovu i Metohiji njihov odgovor je bio da su svoje prigovore morali da ulože u roku od 24 časa od proteklih izbora. Kako da ulože, kada je RIK zabranio Patriotskoj koaliciji DSS-DVERI da ima posamtrače na Kosovu i Metohiji, kako na biračkim mestima, tako i prilikom brojanja glasova. Jedinstven primer u svetu da onaj ko učestvuje na izborima nema pravo na svoje kontrolore.

Sve ovo govori da je Aleksandar Vučić izbornu krađu na Kosovu i Metohiji dugo pripremao. Zato na Kosovu i Metohiji premijer nije ostvario „istorijsku“ pobedu nego je odradio istorijsku krađu. Slogan Srpske napredne stranke, čiji je plakat postavljen širom Srbije, na kojem stoji da ujedinjeni možemo sve, sada slobodno može da se preformuliše da ujedinjeni u krađi možemo sve.

Patrotska koalicija DSS-DVERI zahteva od Republičke izborne kolacije da organizuje ponovne izbore na Kosovu i Metohiji i opere ljagu sa pravnog sistema države Srbije nanešenu ovom izbornom krađom. Patriotska koalicija DSS-DVERI traži da izbore, kao što je to rađeno do 2012. godine organizuje RIK. Na pošten i korektan način, kao što je to rađeno od 1999. do 2012. godine. Nažalost, kao što znamo, premijer se Briselskim sporazumom odrekao Kosova i Metohije, pa se i glasanje na Kosovu i Metohiji vrši po principu dijaspore a brojanje glasova se obavlja u Vranju i Raškoj da se ne bi ugrozila državnost Kosova.

Ponovljenim i poštenim izborima Srbi na Kosovu i Metohiji kaznili bi briselsku izdaju Aleksandra Vučića.

P.S.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je izjavio da američki ambasdor Majkl Skot hoće da uvede dva skota u Skupštinu Srbije. Govoreći tim rečnikom primerenije zvuči da dva skota žele da izbace Patriotsku koaliciju DSS-DVERI iz Skupštine Srbije.

U Kosovskoj Mitrovici

29.04.2016. godine

Predsednik pokrajinskog odbora DSS-a                             SRPSKI POKRET DVERI

                 dr Nenad Kojić                                                             Goran Milenković