Početna strana > Rubrike > Politički život > Ekonomski plan "koji će podržati ceo svet!"
Politički život

Ekonomski plan "koji će podržati ceo svet!"

PDF Štampa El. pošta
Milanko Šekler   
ponedeljak, 24. novembar 2014.

Ceo svet će podržati najnoviji ekonomski plan Srbije, saopštava samouvereno premijer Srbije! A taj famozni plan u Srbiji niko nikada nije ni video!

 “Planom” se u ovoj zemlji naziva ono što je delegacija MMF-a, tokom svog novembarskog boravka u Srbiji, izdiktirala i tražila od vlade Srbije da sprovede!

A zašto je neophodno da ceo svet podržava ekonomski plan Srbije? Zar je moguće da svet nema pametnija posla, nego da se bavi našim ekonomskim planom i njegovim sprovođenjem?

Zašto, taj “naš” genijalan plan, ne obelodanimo u svim pojedinostima, tako da ga kao tako dobar model, mogu koristiti i mnoge druge zemlje sveta, koje imaju ekonomske probleme!

Nemojmo biti tako i toliko sebični, pa da taj plan ne objavimo čak ni sopstvenim građanima! Možda će građani Srbije, obelodavljivanjem svih detalja plana, naći za shodno da spontanim ogromnim skupom u Beogradu podrže taj plan, i zatraže od čitavog sveta da baš naš premijer, na svoja nejaka pleća, mekog srca i uplakanog lica, odlučno na sebe preuzme teret ekonomskog oporavka čitavog sveta, ako taj isti svet, već u startu hoće jedinstveno da podrži genijalni srpski plan?!

Pa svet se izgleda nikada do sada nije tako ujedinio oko bilo čijeg ekonomskog plana, sem ovog našeg! Do sada nijedan poznati ekonomista i nobelovac ( a ima ih na desetine i desetine) to nikada nije postigao! Zar to nije znak da naš premijer zbog takvog planetarnog uspeha treba da preuzme na sebe i tu obavezu! Nemojmo kao zemlja i nacija biti tako sebični, i samo zbog naše sopstvene dobrobiti zadržati našeg premijera u Srbiji, umesto da ga ustupimo čovečanstvu, kao naš dar, i naš najveći doprinos svetu (veći od Tesle i Pupina i Đokovića zajedno), spasavajući posustalu ekonomiju planete zemlje!

Bože, kako sam ponosan na njega i Srbiju!Zašto našem premijeru više nije dovoljno da bude samo premijer Srbije, zemlje lidera u reformama na Balkanu? Zašto je mera našeg premijera postala ceo svet!?

Samo, iako verujem u skoro sve od strane premijera do sada izrečeno, ipak bih voleo da znam kojom metodologijom, i na koji način je ustanovljeno da će ceo svet podržati “ekonomski plan Srbije”!?

Voleo bih da znam ko je tvorac tog izuzetnog ekonomskog plana, koji je MMF odobrio i podržao, i koji će naravno ceo svet još pride da podrži!

Voleo bih da znam, da li je to delo (ili nedelo) ekonomskog genija sa Jejla, koga se samo Vučić znao da setio kad treba, i to u pretponoćnim časovima, kada ga je (valjda se sećate ko je Lazar Krstić) sam premijer pozvao telefonom, a sve to po ličnom i javnom priznanju samog genija sa Jejla.

Gde je sada taj genije sa Jejla i njegov tim genijalaca koji su krenuli da spasavaju Srbiju, pa onda sve to batalili i otišli?! Zar je moguće da smo se tog genija tako lako odrekli i zaboravili ga! Ko je potrošio takvog genija?

A što ga makar ne pozove bar ponekad pred ponoć, ko nekad, čisto da mu se javi, vidi kako je i šta radi? Da nije takav genije ostao neiskorišćen od strane Srbije opet!? Pa ispade da je i ovaj “genijalni premijer”, isti kao i onaj najgori, Vojislav Koštunica, koji u svoje vreme nije odgovorio geniju, i još ga je sprečio da ima dve stipendije (srpsku i američku), već samo jednu, na tako veliku žalost Lazara! Mislim da bi to bilo ljudski i pošteno, jer “genije sa Jejla” je ipak toliko toga uradio i žrtvovao za Srbiju, a bogami i sebe!

Pisao sam ja već o njemu, kao “geniju” sa Jejla, i to nekoliko tekstova, u kojima sam prosto, građanski, i vrlo kritički odgovorno sumnjao da on može da obavlja posao ministra finansija Republike Srbije! Posle nepune godine, i sam Lazar Krstić se složio sa mnom, i u skladu sa tim otkrićem, dao ostavku na to odgovorno mesto, da bi se kao kulminacija svega, na samom kraju, i sam premijer Srbije složio sa mnom, i prihvatio ostavku tog “genija sa Jejla”!

Eto, doživeo sam neviđenu satisfakciju da moje mišljenje, kao apsolutnog laika za ekonomiju, potvrdi i “genije za finansije – Lazar Krstić”, kao i sam premijer! Ali da se razumemo: ja nisam prozorljiv, ja nisam genije, već naprotiv: ja nisam kompetentan za ekonomiju i finansije, već sam samo bogomdan da koristim ono što mi je prirodom dato: analitički um, uz vaspitanjem usvojeni pragmatizam, solidno obrazovanje i načitanost! Ja sam doduše, pre desetak godina išao na postdiplomnske studije (magistarske, specijalističke i doktorske) dok su neki još pričali o granicama velike Srbije daleko na zapadu, a u isto vreme sam i čitao Maksa Vebera i razne svetski poznate ekonomiste, dok su neki u to vreme pisali na primer, recenziju za knjigu Vojislava Šešelja pod nazivom “Engleski pederski isprdak Toni Bler”, i čak na samoj promociji obrazlagali zašto je gorenavedeni naslov odličan! U literaturi možete naći link i više se informisati o tome!

Doduše, ove moje sposobnosti su se razvile i tako dobro manifestovale, ali, nažalost, na uštrb nekih mojih drugih osobina, kao što su: potencijal da prikupim veliku kolekciju dobrih vina, razvijanja mojih somalijerskih sposobnosti, uspešnog političkog angažmana (poslaničke karijere, stranačke, dobijanja stana od države, i rekao bih potpuno parazitskog života – sve vreme na račun budžeta i javnih preduzeća i ustanova, itd.), sposobnosti da nazivam “prijateljima” ljude koje sam sreo prvi put u životu, da vešto manipulišem informacijama, da upotrebljavam ljude, da samo mislim na soptsvenu popularnost, borbu za vlast itd…

I još nešto mi sada pade na pamet: Gde su savetnici našeg bivšeg prvog potpredsednika vlade (bojim se, da i pored sveg svog znanja i sposobnosti, još uvek nisam siguran da li “prvi podpredsednik vlade Srbije”-može ikada biti “bivši”-jer toliko je to moćna funkcija bila i ostala!), a sadašnjeg premijera: Štros Kan (Šir-kan svetske ekonomije, kome se sudi za organizovanje prostitucije!), Alfred Guzenbauer (još uvek se vuče po sudovima sveta zbog kriminala!) i Franko Fratini (sumnje za kriminalne aktivnosti sa mafijom)? Da li su ti ljudi i dalje njegovi savetnici, i koliko često dolaze u Srbiju, i koliko nas to zadovoljstvo kao državu košta?! Na kraju, da li i oni, pošto rade za državu Srbiju, znači za javni sektor, plaćaju sve novouvedene poreze, a koje plaćaju i stanovnici Srbije!?

Da li možemo znati ko plaća troškove njihovog dolaska i boravka u Srbiji? Ako to ne plaća Srbija, da li možemo da znamo ko onda drugi to plaća i zašto? Jer, kako nas uči osnovna logika i princip “slobodnog tržišta”, da “nema besplatnog rućka”, i da je samo pitanje ko će i kako da ono što je državno zloupotrebi i iskoristi!?

Još jednom pitam: ko je direktni tvorac tog famoznog ekonomskog plana Srbije, koji niko od nas nije ni video ni čuo?

Da li su i koji eminenti ekonomisti Srbije učestvovali u njegovom stvaranju? Kako je premijer izračunao, na osnovu koje metodologije, da će Srbija imati rast već od 2016?

Na osnovu koje metodologije, na osnovu kojih analiza, je premijer zaključio da će u Evropi Srbija 2016. godine imati najviši privredni rast?

Pošto ne verujem da će premijer imati vremena da mi na ovo odgovori, molim bilo kog ekonomistu (ne mora biti ekonomski genije!), pa makar to bio i sam “genije sa Jejla”, ili bilo koga ko je učestvovao ili pravio ovaj plan, pa ga za razliku od mene razume, da mi pokuša da da odgovor na bilo koje gore postavljeno pitanje.

S poštovanjem,

Unapred zahvalna “ekonomska neznalica”.

Literatura:

http://www.istinomer.rs/stav/analize/toni-bler-u-srbiji-od-osudenika-do-savetnika/

http://www.ceopom-istina.rs/ekonomija/lazar-krsti-javni-sektor/

http://www.nspm.rs/kuda-ide-srbija/gologuzija-i-diplomatija.html?alphabet=l

http://srb.fondsk.ru/news/2013/08/20/milanko-sekler-krsticev-program-ili-srbiia-

pred-zadniom-krivinom-i-cilinom-ravninom.html

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/508948/Vucic-Srbija-ce-2016-imati-najveci-privredni-rast-u-Evropi

http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-nakon-godina-nediscipline-i-

neuspeha-srbija-postigla-sporazum-sa-mmf-om-rekao-sam-komesaru-hanuda-smo-otvoreni-za-saradnju.html

http://www.kurir.rs/vesti/politika/vucic-postigli-smo-sporazum-sa-mmf-

nas-plan-podrzace-ceo-svet-clanak-1618207 

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner